40 годишен крал от бившето си работно място

0
1634

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че Я.П. бил служител в бензиностанцията, но трудовото му правоотношение било прекратено. Въпреки това той често посещавал бившите си колеги на работното им място. В началото на месец август 2019 г. той решил да открадне пари от бензиностанцията. На 03.08.2019 г. отишъл там под предлог, че иска да пие кафе с колегите си. Докато колегите му били заети да зареждат автомобили и да обслужват клиенти, Я.П. отворил касата и взел от нея сумата от 90 лева. На следващия ден по същия начин отнел 230 лева и 17 броя билети от Националната лотария. В бензиностанцията имало монтирани охранителни видеокамери и така обвиняемия бил разкрит и задържан.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Я.П. е бил освободен от затвора през месец септември 2016 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Я.П.  е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Я.П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here