Нашенец: Избиха ми прасетата, само папурите ми останаха!

Само на около 200 км от черноморския бряг и на близо 300 м надморска височина вече също се предлагат кочани варена царевица по почина „Парят, парят! Не се барат!“.

Импровизираната сергийка от два бидона е лесно откриваема – разположена е пред избелелия надпис „Kazanlak“ в града, където за пореден сезон розите прецъфтяха. Любезният продавач е укрил снага и находчив нюх под плажен чадър. Не жаркото августовско слънце, обаче, е причината той да е съкрушен.

„Избиха ми прасетата, останаха ми само папурите“, жалва се потресеният мъж и допълва, че между папурите и хората от властта, залага на …папурите. Парче от неговите се харчи за 50 стотинки. Запитан солта на отделна цена ли е зевзекът коментира, че то достатъчно солен ни направиха живота покрай евакуацията на кочините, но ако някой желае да му е възсоленко, се е оборудвал с бидончето за по-лесно поръсване на царевицата.

Така днес посвоему казанлъчанинът Диан Анастасов, с прозвище Баджо, иронизира националната ни драма и я окарикатури. „Това е моето отношение към ставащото“, посочи пред Пресс ТВ Диан. Снимките с ефектния гег той публикува този следобед във Фейсбук. Не за първи път съгражданинът на Чудомир се явява в социалната мрежа с фото-дженк, осмиващ реалността у нас.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram