БЕЗ КОМЕНТАР! Прокуратурата: ромите от „Кармен“-грамотни, честни и чисти като сълза за сКанирването!

Казанлъшкият районен прокурор Иван Червенков отказа да образува наказателно производство за нарушения в документацията за санирането на ромския блок „Кармен” в Казанлък. Според местния обвинител няма данни за  извършване на престъпление от общ характер.

Постановлението по преписка №1409/2015 с отказа е издадено на 21 юли т.г., копие от него бе изпратено вчера късно до членове на Медийна група „Вис виталис”, подали сигнала за драстични нередности в пакета документи, с който ромите са кандидатствали за саниране на „Кармен” и който Община Казанлък въпреки това е приела.

В постановлението прокурор Червенков установява, че „изпълнени били формалните изисквания, регламентиращи учредяването на Събрание на собствениците”.

Прокурорът прегледал протокола от Събранието и видял от него, че  там присъствали на 6 февруари вечерта 158 собственици на апартаменти в „Кармен”. Прокурор Червенков не споменава къде точно е проведено масовото събрание на ромите в тъмнината  на февруарската вечер, което не е упоменато като задължителен реквизит от протокола и за чиято липса МГ „Вис виталис” сигнализира именно прокуратурата.

Иван Червенков от Районна прокуратура, Казанлък не оспорва, че има заличаване на имена с коректор в документите без посочване на автора на корекцията и причината, но не се е занимал да уточни подбудите за тази документална нередност.

Според неговото постановление за отказ имало още едно ромско събрание за санирането на 18 март т.г., второ, за него екип на „Вис виталис” не видя протокол на 5 май, когато разгледа документацията…И за това сигнализира прокуратурата. Откъде е изскочил впоследствие може само да се гадае.

От полицията били разпитани пет ромски представители на случаен принцип. Тази представителна извадка била, може би, взета за меродавна за серия прокурорски изводи, като този: „В хода на проверката не са установени конкретни лица, които не са присъствали на учредителното събрание или на последващо такова, или такива, на които подписите са били положени от други”.

В прокурорското постановление няма и ред във връзка с алармирането, че двама от тримата членове на управителния съвет на сдружението в „Кармен” са криминално проявени и с повдигнато обвинение…Единият за документна измама.

 

Цяла България разбра, че сКанирването е добре „разяснено” на ромите от казанлъшкия „Кармен”, разбрала го и местната прокуратура в лицето на Иван Червенков. Без коментар!

Очаквайте още!


3
sanirane1

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram