„Розите“ загубиха от „Миньор“ в контрола

Отборът на „Миньор“ (Раднево) се наложи с 1:2 при визитата си на „Розова долина“ в контролна среща, играна на стадион “Севтополис“. Двата отбора се срещнаха за втори път по време на летния подготвителен период, като в първия двубой в Раднево, “розите” се наложиха с 1:4. През първата част гостите от Раднево стояха по-добре на терена. Георги Георгиев и новото попълнение Пламен Иванов се „разписаха“ и дадоха комфортна преднина на “жълто-черните” 0:2. През второто полувреме “розите” се опитаха да променят събитията на терена, но успяха само да намалят резултата. Атанас Апостолов стана автор на попадението за „Розова долина“, след удачна комбинация с Иван Чергев. Малко преди края домакините можеха да реализират и второ попадение, но топката се отби в гредата. Така срещата приключи при резултат 1:2 в полза на „Миньор“ (Раднево) и общо 1 победа и 4 загуби в пасив след проверките за казанлъчани. Не успяхме да победим в приятелските двубои и тимовете на Трявна, Димитровград и Горна Оряховица.

Наставникът на „Розова долина“ (Казанлък) Александър Георгиев бе лаконичен към своите футболисти след края на срещата: “Излязохме с по-високо самочувствие от необходимото. Предполагам, че и умората от тренировките се отрази, но се надявам до 8 август да изчистим всички грешки, които допуснахме. Очакваме жребия след броени дни, всички нови попълнения остават. Това са играчите от младежкия тим на старозагорския „Берое“: Диян Димов – централен защитник, Николай Георгиев – крило и Александър Манолов ”, довърши Георгиев.В същото време от лагера на гостите бяха доволни от представянето на отбора в жешкия съботен следобед: “Приближаваме се до това, което искам отбора да показва като игра. Този път успяхме да направим пълноценна подготовка и се надявам до началото на шампионата да вдигнем още нивото”, сподели старши-треньорът на гостите Анастас Петров.

В следващите си контролни срещи отборът ни ще играе съответно срещу тимовете на „Етър“ (Велико Търново) и ФК „Раковски“. Двубоите ще се играят в сряда и събота, когато е официалното представяне на казанлъчани на градския стадион.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram