Общината безхаберна за ромски център в „Източното“?

1
2129

Общината отговори

След поставен въпрос на граждани, чрез нас до Общината, във връзка с обитавана бивша детска градина в Източното от роми, от администрацията отговориха лаконично:

„Това е частна сграда“.

Откога е частна, по какъв начин е сменен статутът и чия собственост е, не се уточнява. С това ангажимента към тази сграда явно е приключил за Общината. Кой я стопанисва и каква дейност планира да извършва вътре не ясно и очевидно питащите казанлъчани не заслужават отговори.

Носят се слухове в кв. „Изток“, че в бившата детска градина ромите ще правят свой център за подпомагане на безпризорни от етноса. Дали е така от община Казанлък не потвърждават, но и не отричат.

Единственото към момента, което Пресс ТВ може да припомни на интересуващите се казанлъчани, че подчинената на Галина Стоянова местна управа има програма за социализиране на малцинствените групи, която се ползва с бюджет от парите на данъкоплатците.

Така че, всичко е точно!

Коментари от Фейсбук

1 КОМЕНТАР

  1. Здравеите госпожо Самарска изглежда вие много яд на обшината Казанлък за дето ви отнеха гробиштата но за толкова години нямате нито едно погребение служебно затова ние Ромите ще гласуваме против вас за най Голямата и непобедима Партия ГЕРБ зада живее България край на комунизма да живее ГЕРБ

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here