60 години ориентиране в Казанлък

1
405

Юбилеят на Клуба по ориентиране при Туристическо дружество „Орлово гнездо“ –Казанлък, правоприемник на който е Спортен клуб „Орлово гнездо 1957“,  ще бъде отбелязан на  15 и 16 юли с трибоя „Бодлите на розите 2017“ .

Кметство-с. Енина, ТД „Орлово гнездо“, Клуб по ориентиране “Орлово гнездо 1957 “, подпомогнати от 28 организации и фирми,  ще проведат ориентировъчния трибой в памет на героите от четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, преминали в безсмъртието при последното сражение под връх Бузлуджа на 18 юли 1868 г.

Двудневната надпревара включва: XIX Състезание по ориентиране-спринт за купа „Енина“ , XIX Вечерно състезание по ориентиране-средна дистанция за купа „Бузлуджа“,  XIX Състезание по ориентиране-средна дистанция за купа „ 60 години Ориентиране в Казанлък“, информират от клуба при ТД „Орлово гнездо“.

Програмата ще стартира в събота/15 юли/ от 12 часа със състезание по ориентиране-спринт за купа „Енина“ в центъра на селото с нулева стартова минута в памет на напусналите клуба състезатели и приятели – Мария Караколева, Иван Търпанов, Васил Карпачев, Любомир Кръстев,Тошко Йовчев, Матьо Матев, Смаил Чука, Благой Стефанов. В  14:00 ч. на площада в  Енина ще се състои водосвет за здраве и награждаване.  От  18:00 ч. ще бъде даден старт на вечерното състезание- средна дистанция за купа „Бузлуджа“-в района на х. Бузлуджа.   Тържествената вечер „ 60 години Ориентиране в Казанлък“ ще започне в 21:00 ч. в Малка хижа ‚,Бузлуджа“ с доклад и изложба на 397 исторически снимки, музикално-песенни изпълнения.

На следващия ден от  10:00 ч. ще стартира състезанието по ориентиране за Купа „ 60 години Ориентиране в Казанлък“ в района на Бузлуджа, а от 12:30 ч. ще е награждаването на победителите във вечерното и дневното състезания и в трибоя „Бодлите на розите 2017”.

1 КОМЕНТАР

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here