Галина Стоянова пак лъже? Данните й за адресните маневри се разминават с тези на министър Лиляна Павлова

0
861

Сериозно разминаване на информацията от Националната база данни и тази от кмета Галина Стоянова засече екип на Медйна група „Вис виталис”, като сравни двете справки за променените настоящи и постоянни адреси на територията на Община Казанлък в периода 1 февруари-25 април 2015 г.

Екипът ни разполага със справка с промяната на адреси в този период, подписана от министър Лиляна Павлова. Поискахме и такава от кмета Стоянова, тя ни бе предоставена вчера внезапно веднага след като публикувахме статия, че отново имаме мълчалив отказ и три седмици, след изтичане на законовия срок по Закона за достъп до обществена информация. От писмото на Стоянова стана ясно, че данните на Главна дирекция ГРАО към Министерството на регионалното развитие и благустройството и на Община Казанлък са различни.

Поискахме справките по повод на многото сигнали за рязкото покачване на населението по документи на редица общини точно преди оформянето на списъците за местните избори, непосредствено преди 25 април и заради сигналите за множество нарушения при адресните регистрации. До редакцията стигнаха слухове, че за едно лице, което има право да бъде регистрирано на определен адрес не се съхранява документ в съответната администрация за това му право. Друг слух за нарушение са завишения брой лица, които са регистрирани на един адрес, както за нарушения във връзка с административните адреси по села, където няма улици и номера. Например, в една къща са регистрирани няколко лица. Говори се и за нарушения, които са извършени преди изтичането на давностния срок по Закона за административните нарушения и наказания.

Според министерството на Лиляна Павлова общо броят на променените регистрации в общината ни по постоянен и настоящ адрес са 813 от 1 февруари до 25 април тази година. Според Галина Стоянова те 744.

516 са променените адресни регистрации по настоящ адрес, според националната база данни, а 468 според нашата. По-малко са общинските числа и в смяната на постоянния адрес-276, а в републиканския регистър са 297.

Разминаването е с 69 регистрации.

Освен в Казанлък, където според подписаните данни от Лиляна Павлова 556 човека са сменили адресите си, и постоянен и настоящ, към селата са се разтичали да се регистрират 257. Обаче Галина Стоянова твърди за 560 човека с градски адресни маневри и за други 118 по населените места.

От ГД ГРАО информацията показва, че най-много за се завтекли да се записват адресно в Крън, Горно Изворово, Копринка, Ръжена, Горно Черковище.

От къде идва разминаването? Кой лъже? Лиляна Павлова или Галина Стоянова.

Едва ли е министърът, тъй като в нейната подробна справка се вижда ясно по населени места колко точно е броят на разселването.

Тогава защо Галина Стоянова има различия с националната база данни?

Предоставихме справките на анализатори и очакваме техните становища и отговори на въпросите какво би могло да означава предизборния местен туризъм.

Очаквайте и вие.

spravka MRRBspravka selaspravka sela 1adresi

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here