Купа и медали за Община Казанлък от международната спартакиада на учителите

Купа и медал за второ място в отборното състезание по шахмат – жени от спартакиадата подари на Кмета на Казанлък Петранка Драганова, дългогодишен треньор и състезател по шах. „Доволна съм от Вашето участие, дори повече отколкото очаквах!“, благодари за успеха Галина Стоянова.

14-та Международна спартакиада на учителите се проведе от 3-ти до 8-ми юли, т.г. в к.к.“Албена“. Петранка Драганова, преподавател в ОДК „Свети Иван Рилски”, треньор на децата от Шахматен клуб „Казанлък 21“ участва заедно с обещаващия млад шахматист Красимира Йовкова. Измежду състезатели от 6 български общини Казанлък оглавява сборното класиране, а в надпреварата с още 3 международни отбора стига до един сребърен медал в индивидуалното класиране, три сребърни –  в отборното и купа: „Доволна съм от класирането. Играхме всеотдайно в осем кръга и стигнахме до почетната стълбичка!“, разказа Петранка Драганова. Майсторът на спорта и световен шампион за аматьори категорично заяви на Кмета на Общината „Купата остава тук!“.

Спартакиадата тази година предложи надпревара на учителите в общо 10 спортни дисциплини и успехът в шаха дава сериозна мотивация догодина Община Казанлък да засили участието си и в другите спортове.

Само след броени дни утвърденият треньор по шах ще отбележи своя рожден ден, който случайно или не съвпада с Международния ден на шахмата – 20 юли.

Пресцентър на Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram