Грешен знак породи свада на казанлъшка улица

1
2250

Абсурдно поставен пътен знак предизвика пререкание между казанлъчани и работници на улица „Орешака“ в ранния следобед и едва не предизвика инцидент.

Заради извършвани изкопни работи на западния тротоар на  казанлъшката улица шефовете на работната група наредили да бъде ограничено движението с оглед на сигурността.

Така в началото на улицата и по средата й цъфнал пътен знак – Г 7  „Движение само надясно пред знака“, с допълнително подпрян върху него друг знак, предупреждаващ за ремонтни дейности.

Г 7 е знак със задължително предписание и ако бъде спазен от шофьорите …те ще трябва да се качат на тротоара пред Дома на културата „Арсенал“, където пък има дърво.

Така идващите от юг автомобили имат два варианта – завой наляво по еднопосочната ул.“Шейновска“ и на север по „Орешака“, чието движение се пренасочва към тротоара.

Парадоксалната ситуация предизвика разпра между преминаващи шофьори и работниците.

Екипът ни стана свидетел на няколко предпоставки за ПТП и на признанията на работниците, че „…шефът е наредил така“.

Регулирането с неподходящия знак се оказа на служители от общинското звено за сметопочистване и поддръжка на инфраструктурата, а обектът заради който движението на улицата нелепо бе пренасочено – на „Ситигаз“.

 

1 КОМЕНТАР

  1. Когато пишете разни статии поне проверете какво означават пътните знаци! Това не е знак Г7, а Пътен знак номер Д4 ‘Еднопосочно движение след знака’ е от група Пътни знаци със специални предписания. Просто е обърнат на дясно!!!

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here