Кмет на месеца – Добра градска среда – Рухналата математическа гимназия. Пародия!!!

1
244

Колко тъмно и опасно може да бъде едно училище –много.

И го доказа Математематичската гимназия в Казанлък. Която стана жертва на една мръсна игра, ако щете и предизборна да е. И рухна – пред очите на цяла България. Защото кметската власт бързаше – за изборите да пререже лентичката и позволи една фирма да работи във противоречние на закона. Точно тази фирма която не е дала най – ниска цена за преустройване на сградата, но е дала най – кратък срок. Време точно преди местните избори за да се открие новия Център по физика, за който заслуга имаше Премиера. Да ама не, защото нелепият инцидент, предизвикан от престъпната безотговорност и небрежност на новоизлюпени богаташи, строители, кметска управа срина най-елитното училище в Казанлък. И не за сметка на фирмата, а за сметка на казанлъчани. Защото тези хора облеени във власт си повярваха, че могат да правят всичко – даже и ремонти без разрешителни, които могат да убиват деца в центъра на Казанлък. Защото точно чиновниците от Общината са длъжни да следят как се строи и ремонтира в града. Защото в Казанлък няма според тях фирми, затова си внасяме от други градове, което говори, че в Града тихомълком се направи една стройна система, угаждаща на местната власт . И става един омагьосан кръг, който обаче е в интерес на инвеститорите и на общинското ръководство. А за всички останали граждани – много рискове, ядове и заплаха за живота.

Е затова точно сега е времето именно тази власт да плати за грешките си и да спази кметските си обещания –за отговорно управление – което се превърна в пародия, граничеща с безотговорност.

1918240_117660364932524_441634_nДесислава Петкова

Коментари от Фейсбук

1 КОМЕНТАР

  1. А защо „те“, а след това и „вие“ не сте си свършили работата? Училището, в което се изградих като личност е съборено. Знаете ли как ме боли това?

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here