СРАМНО! Галина Стоянова се ската в почивка след сриването на Математическата!

Кметът Галина Стоянова, която и до момента не е взела публично никакво отношение във връзка с грандиозния проблем със срутването на Математическата гимназия, е излязла в  отпуска след падането на сградата.

 

От 25 до 29 юни включително Стоянова си е починала  в официален платен отпуск, научи Пресс ТВ. Госпожата се потули яко дим от напора на въпросите, които не секват, а стават все повече и чиито отговори тя неглижира. Кметът е оправомощила заместника си Косев да я представлява, докато отмаря далеч от руините на падналата гимназия.  Явно е възложила на едната от заместничките си Даниела Коева да поема ударите на питанията и да бере срама пред камери и репортери, забравила може би, че по законите на субординацията тя е висшето ниво на опека на подчинените си и на контрола над общинските дела. Висшата отговорност за неслучили се и пропаднали проекти пак е нейна.

Бягството на кметицата от позорната ситуация е още по-голям позор за нея като управленец, отговорен за случилото се и подсказва слабости и в човешки план.

Подобна незаинтересованост и спотайване от факта и последствията от него не биха могли да бъдат обяснени логично.

Възможно ли е Стоянова да се крие от неудобни истини? Нейният подпис стои под  договора със строителната фирма, под решението да възложи инвеститорския контрол на общинската чиновничка и главен инженер на администрацията, под заповедта за избор на авторски надзор, независим строителен надзор и, естествено, под много други документи, сред които и обществената поръчка за избор на строител и финансовите книжа за парите, отпуснати от Министерството на образованието за въпросния Национален център по природо-математически науки, чийто градеж тръгна с фалстарт.

Монетата има и друга страна, Стоянова по професия учителка, позволи да бъдат изложени на риск животът и здравето на ученици, на родителите и на децата тя все още не се е извинила. Не изрази съжаление, че осигури на казанлъшкия център този паметник на разрухата, от руините му днес стърчат съмнения за корупция, некомпетентност, пренебрегване на фундаментални законови и морални устои. И лъжи, всеки ден по-нагли.

На снимката: Галина Стоянова обърна гръб на министъра на образованието, както гърбом стои и към проблема с МГ-то

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram