Джулай на Бузлуджа с рок култура наближава

1
748

От 7 до 9 юли 2017 г. в местността Бузлуджа, на поляната до хижата, (в подножието на „Чинията“ ) ще си дадат първа по рода си среща почитатели на рока от региона и цяла България.

За всички тях в рамките на три дни – петък, събота и неделя организаторите ще предложат разходки с коне, въжената градина „тролей“ и „айляк“ хамаците.

Подсигурен е и транспорт от Казанлък до Бузлуджа и обратно на цена  4лв. за кулминационната събота, 8 юли:

тръгване от хотел „Казанлък“ 11.00ч., 12.00ч.,  17.00ч., 18.00ч.    Връщане 24.30 ч.

Изобразителното изкуство ще присъства на първия Бузлуджански Джулай с творчеството на художника Димитриос Пападакис – Енкаустика на живо.

Основните акценти в програмата на първия Рок Фест на Бузлуджа са:

– 7 юли, петък, 21.00 ч. – презентация на проекта „Бузлуджа – паметта на времето“ за реновация на архитектурния монумент Бузлуджа, създаден през 2014 г., като дипломна работа в Техническия университет в Берлин, представен пред казанлъшката общественост през 2015 г. и сега презентиран пред всички нас от архитект Дора Иванова, която ще пристигне от Германия специално за събитието.

– 8 юли, събота, 19.30ч. – РОК КОНЦЕРТ – INSPIRATION, SEVI, КИКИМОРА – три групи от три поколения с три различни репертоара. кавъри на хитове от класическата рок, хард рок и метъл музика, както и авторски парчета.

– 9 юли, неделя, 10.30ч. – Поднасяне цветя на паметника на Хаджи Димитър на едноименния връх и на четниците, дали живота си за свободата на България.

11.00 ч. – „ХорА за хОрата“ – любители и професионалисти – сдружение „Приятели на  фолклора“.

Осъществяването ще бъде възможно благодарение на Община Казанлък в лицето на кмета Галина Стоянова, Национален парк-музей „Шипка Бузлуджа“ с директор Чавдар Ангелов, Инициативен комитет с председател Иван Найденов и финансовата подкрепа на спонсорите:

ТРОН ЕООД , М+С ХИДРАВЛИК, ЮМТ ТРЕЙДИНГ, ИНО АД, ВЕРТЕКС, РОТАРИ КЛУБ, ИНЪР УИЛ КЛУБ, СУПЕРАБРАЗИВ, БАЛНЕО ХОТЕЛ  ДИАН МАР, ФАЙЕР ИНЖЕНЕРИНГ, ЛУКС ПРИНТ, ХЕЛИКОН, СЕФАН СТАНЕВ, ВЕСЕЛИНО, РОУЗ УОТЪР КЪМПАНИ, БУЛЛАНА и ЧАСТНИ ЛИЦА.

Споделете общото ни желание да се забавляваме заедно с красотата на рок музиката в подножието на уникалния архитектурен феномен Бузлуджа!

Повече информация във facebook РОК КУЛТУРА. 

Пресцентър на община Казанлък

Коментари от Фейсбук

1 КОМЕНТАР

  1. Дано само да обезпаризитят че толкова много кърлежи никъде няма както на Бузлуджа !!! И фекалии от конете ….ама кой му пука бе ….овце трайте си и един чико по телевизията ще излезе и ще ви каже че сега е по-добре от преди …

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here