Ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”

В Стара Загора се провежда Националният етап на 17-ото ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” – 2019.
Представителни отбори от всички области ще премерят сили, като демонстрират знания, умения, съобразителност и бързина за действия при земетресение, наводнение, пожари, химическа авария и оказване на първа долекарска помощ. Инициативата е част от Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за учебната 2018/2019 г.
Организатор на проявата е ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и Национален дворец на децата в партньорство с община Стара Загора и Българския червен кръст. Целите на състезанието са да се провери нивото на придобитите от учениците знания и навици за действие при природни бедствия, пожари и промишлени аварии през основния курс на обучение в училище, да възпитава състезателите в чувство на другарска взаимопомощ и работа в екип при възникване на кризисни ситуации, да популяризира обучението за действие при извънредни ситуации.
Очаква се награждаването на победителите да е около 12 ч. на обяд.

БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram