Прокуратурата озаптява „паяка“ и „скобаджиите“ в Казанлък

4
16311

Скоби са слагани на коли, а други отнасяни от паяка в Казанлък, в продължение на месеци своеволно от Община Казанлък и в нарушение на Закона за движение по пътищата /ЗДвП/ и Закона за административните нарушения /ЗАН/.

Това става ясно от протест на прокуратурата, откъдето е установено, че Наредба 4 на Община Казанлък е написана и се прилага в противоречие със законодателството.

В Казанлък не се прави разлика дали автомобилите са в престой или паркирани, понятията са регламентирани в ЗДвП като различни. От прокуратурата са открили, че Общинският съвет на Казанлък е „иззел“ функциите на Народното събрание и си е съчинил свои правила като е смесил двете понятия.

Освен това общинските наказателни звена дублират незаконно функциите на полицията, като налагат санкции по ЗДвП, на които нямат право.

Неправомерно са отнасяни от паяка коли в престой пред входовете на паркове, театри, кина, предприятия, пред входовете на жилищни сгради и гаражи, пред входовете и на прилежащите тротоари на детските заведения и училищата.

Прокуратурата е открила и че в Общината нямат регламент за принудителното преместване на автомобили, нито ред за обжалване на вдигането на колите, както и регламент за статуса на санкциониращите служители. Това се прави само със заповед на кмета, но е в нарушение на Закона за административните наказания.

Дори глобата е фиксирана в нарушение на ЗДвП. В местната наредба е от 50 до 150 лева, а законодателят е предвидил санкция от 50 до 200 лева.

В четвъртък Общинският съвет на Казанлък ще трябва да коригира част от текстовете в Наредба 4, като ги приведе в унисон със законите.

Припомняме, че от въвеждането на принудителните мерки преди три години от Пресс ТВ алармираме в серия от материали за неправомерните действие на Община Казанлък при прилагането им.

Становище на Община Казанлък по повод на написаното „Прокуратурата озаптява „паяка“ и „скобаджиите“ в Казанлък

Коментари от Фейсбук

4 КОМЕНТАРИ

 1. Становище на Община Казанлък по повод на написаното „Прокуратурата озаптява „паяка“ и „скобаджиите“ в Казанлък
  Покрай актуалната национална тема за възложената от Върховна административна прокуратура проверка на законосъобразността на всички наредби на всички общини в Република България Вие си позволявате да правите внушения към казанлъчани.
  Действително, на 29 юли, т.г., на заседание на Общински съвет – Казанлък ще бъдат разгледани предложения за промени в Наредба №4 за реда за спиране, престой и паркиране на ППС на територията на община Казанлък. Измененията са по повод Протест на Окръжна прокуратура – гр.Стара Загора.
  Абсолютно не е вярно, че „общинските наказателни звена дублират незаконно функциите на полицията; „Престой“ предполага в колата да има човек, няма случай на „отнасяни от паяка коли в престой“!
  Нищо от последните твърдения, внушаващи липсата на регламент в написаното не е вярно и не е част от Протеста на Прокуратурата по никакъв начин.
  Община Казанлък е може би единствената в страната, която своевременно синхронизира наредбите си, съобразно указанията на Прокуратурата, като не е позволила до този момент развитие на съдебни административни производства, което би довело до натоварване със сериозни съдебни разноски.

  Пресцентър на община Казанлък

 2. Toz pak (Тодор Гаргов) kvi gi grachish bre -gargo maloumna.Kato ti vdignat kolata i shte ti se priaka shtoto sam siguren che i ti ne znaesh kade moje i ne moje da spirash.Kakvo mi sravnqvash Sofiq ili Stara Zagora s kazanlak be galfon tam nqma takiva razbiti ulici kato tuk pogledni pred obshtinata ulicita , pogledni nadleza tikvo kuha i togava se izkazvai !!!!

  • Човек който си крие името зад анонимки не може да ме уязви каквито и епитети да използва! Нали знаете кой си крие името-доносници,гъзоблизци с големи езици, дребни и злобни душици които обвиняват всички заради това че са се родили некадърници и такива ще си умрат! Вярно е че не бива да сравняваме Казанлък с други градове защото там живеят граждани , а тук с малки изключения, само нискограмотни СЕЛЯНИ!

 3. NALI ISKAHTE PAQK V KAZANLAK, NALI MNOGO VI ZNAESHE USTATAA.. RAZNI PROSTI JENSKI SASHTESTVA SE IZKAZVAHA NEPODGOTVENI I KOMPETENTNI KAK TRQBVALO DA SE SPIRA SHTOTO SPRQLATA KOLA IM PRECHELA ???!!!
  NA VI SQ- PARKIRAITE SI KOLITE VAV VAZDUHA I GO DUHAITE S GLOBI ZA NQMA NISHTO !
  A TIQ KADETO SE JALVAT TUK DA GI KOMPENSIRAT – AMI PIITE EDNA KAZANLASHKA S TEBESHIREN CVQT OT CHESKMATA STUDENA VODA !

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here