Дълъг дневен ред на сесията, с 10 питания към кмета

40 предложения са включени в дневния ред на редовното заседание на Общински съвет – Казанлък, който ще заседава днес от 9.30 в зала „Инфра“.
Сесията ще започне с гласуване на изменение на Решение на ОбС за предоставяне под наем на спортни имоти – общинска собственост на 10 спортни клубове и организации.
Предстои гласуването на четири последователни точки за провеждане на публичен търг за учредяване право на строеж за построяване на надземни и полуподземни гаражни клетки в четири различни района на град Казанлък. Съветниците ще се произнесат по предложенията на Общинска администрация, включени в Годишната програма за разпореждане с общинска собственост за строеж на общо 53 масивни гаража: 3 броя полуподземни гаражни клетки – на улица „Пеньо Черньоолу”№3; 28 полуподземни гаражни клетки, с изграждане на спортна и детска площадка над тях – до булевард „Княз Александър Батенберг”, на улица „Граф Игнатиев“№10, 15 броя надземни гаражни клетки – в т.нар. квартал „Западното“, бл.33, до паметника на Васил Левски и 7 надземни – в близост до улица „Генерал Скобелев”.
Точка в дневния ред е и проект за решение относно поемане на дългосрочен общински дълг във връзка с реализация на проект ”Светът на траките” с максимална стойност до 2 млн. лева.

10 питания към кмета на Казанлък са част от дневния ред на сесията. Пламен Караджов – общински съветник и ръководител на групата на ”БСП лява България” повдига въпроси във връзка с инцидентите с преливане и излизане на р. Гюрля от речното корито в селата Средногорово и Горно Черковище на 02.06.2019 г. и 03.06.2019 г. и нанесените материални щети на частна и общинска собственост. Друго питане от вносителя е дали има изготвен проект за рехабилитация на стария път към язовир Копринка, включващ и планираната велоалея, както и с какви средства се планира ремонта. Караджов поставя и 7 въпроса относно действията на общината във връзка с премахването на дърветата на ул. ”Стара планина”.
Питания чрез Председателя на ОбС до Кмета на общината внесе и съветникът от групата на ”БСП лява България” Теодора Иванова, във връзка с извършена обработка на зелените площи в междублоковите пространства срещу кърлежи. Друго запитване е за размера на средствата, постъпили в общинския бюджет за 2017 г., 2018 г. и до 31.05, 2019 г. от зоните за платено паркиране и размерът на средствата от принудително преместване на неправилно паркиране на ППС-та за 2017 г., 2018 г. и 2019 г. до 31 май.
Кметът ще трябва да отговори и на въпроси, повдигнати от Моника Динева – дали има утвърдени образци на документи, въз основа на които да се извършва добив и транспортиране на дървесина, от територии, които не са включени в Държавния горски фонд, какви такси се заплащат и осъществява ли се контрол върху тази дейност, извършвана от кметовете на населените места.
Какъв е ефектът от изменената Наредба №30 за движението на превозните средства на територията на община Казанлък пита още общинският съветник от групата на левицата в местния парламент.
От Румяна Друмева са постъпили други две запитвания, също включени в дневния ред на сесията -има ли представен бизнес план от управителя на ”Балканинвест” г-н Карагитлиев и какви са ползите на общината от членството си с ръководството на НД ”Русофили”, за облагородяване на паметника ”Георги Кирков” и др.
Иван Катанов от ГЕРБ е с питане относно недвижим имот на ул. „Христо Ботев“ № 54 в  Казанлък, който е в окаяно и опасно състояние.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram