Казанлък в категория „тревясал“?

1
1083

Проблемът с неокосените зелени площи продължава да тревожи казанлъчани. Всекидневно на сайта ни presstv.bg  получаваме снимки и сигнали от граждани, които неудоумяват как е възможно голяма част от парковете в града да приличат на ливади.

В последните няколко години в Казанлък се откриха нови паркове, както в централната част на града, така и в крайните квартали. Оттам се появява и невъзможността на Общинското предприятие да се справи с многото зелени площи. Дванадесет са работниците, които се борят със зелената растителност, според управителя на предприятието. Оказва се, че бройката е крайно недостатъчна. При бюджет за поддръжка от 4 милиона лева, с който разполагат от предприятието, оправданията за малкото работници, е меко казано неудачно.

Каква всъщност е цената, която плащаме за новите градинки и паркове, с които се хвалим само по гръмките откривания, можем само да гадаем? Видно е, че в момента Казанлък заема престижно място в класацията „зелен град“ на България, но зелен може би в друга категория (не и тази, която ни се иска).

Коментари от Фейсбук

1 КОМЕНТАР

  1. Имах преди година някой и друга минута за губене и понаписах някоя и друга жалба срещу шефовете на общинската служба, която се визира. Естествено писмен отговор не получих, но в телефонно обаждане месеци след крайния по закон срок за отговор ми бе пояснено, че на шефовете им липсват много неща от всички области ( като се започне с първите седем години и т.н. ) и никой не може да се справи с тях. На въпроса ми защо не ги освободят от работа, след като не стават, ми бе отговорено уклончиво, че са недосегаеми. Та мисълта ми е: Не си хабете нервите и губете времето. Няма да си свършат работата и никой няма да ви обърне внимание. Така са свикнали , така и ще продължат. Е ако някой има гьостерица, може да се опита да им влее ентусиазъм, ама и това се съмнявам, че ще помогне. Със здраве.
    P.S. Между другото , ако сте много активни, ще ви наградят от Общината, с цел да ви запушат устата.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here