Започват укрепителните и строителните дейности на сградата на ПМГ

2 (1)След приключване на работата на Техническата експертна комисия за аварията на Природо-математическа гимназия /ПМГ/ “Никола Обрешков“ община Казанлък възложи конструктивно обследване и изработка на инвестиционен проект за усилване на строителната конструкция на старото крило на сградата и промяна на проекта за изграждане на „Пристройка за национален център за Природо-математически науки“ към ПМГ “Никола Обрешков“ – гр.Казанлък. Промяната на проекта включва и 40-те кв. м. площ от старата сграда, които бяха разрушени.

3 (1)Проведена е процедура по Закона за обществените поръчки за изпълнител на строително-монтажните работи по първата част, която включва изграждане на конструктивни елементи за укрепване на крилото, така че след изпълнението им старата сграда да отговаря на съвременните конструктивни изисквания. Началото на строително-монтажните работи ще бъде дадено в сряда, 22 юни, 2016 г. с откриването на строителната площадка. Продължителността за изпълнение на проекта е 59 календарни дни.

Втората част от строителството, която се отнася за проекта за Центъра за природни науки, с добавена площ за авариралата и премахнатата част е с издадено разрешение за строеж и то влиза в сила след 14 дни. Предстои начало и на строителните дейности за изграждане на центъра, след сключване на договор с изпълнител. Тази процедура също е завършена.

Двете строителни дейности по укрепване на старата сграда и строежа на новата част ще се извършват едновременно.

Община Казанлък е осигурила финансов ресурс за строителството от собствения си бюджет и държавното финансиране. Общината е предявила чрез адвокатско дружество финансовите си претенции към застрахователите на строителната и надзорната фирма – ЗД“Армеец“ и към застрахователите на проектантската фирма – ЗД „ДЗИ“.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram