В „Кирков“, „Чудомир“ и „Паисий“ обявиха незаети места за първокласниците

След първо класиране само в три училища в гр. Казанлък бяха обявени свободни места в паралелките първи клас и подготвителни групи за учебната 2019/2020 година. В ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ остава незаето 1 място, в ОУ „Георги Кирков“ – 20 места и в ОУ „Чудомир“ – 14 места. За подготвителна група в ОУ „Чудомир“ има свободни 10 места, а за ОУ „Антон Страшимиров“ – 25.

От утре, 20 юни, до 23 юни, включително, родителите ще могат да направят корекция на заявленията (да направят нов избор на училище, да преподредят желанията и т. н.) за второ класиране онлайн на https://school.kazanlak.bg  за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училища. Резултатите ще бъдат обявени на 24 юни, а записването на класираните деца ще бъде извършено от 25.06.2019 г. до 27.06.2019 г., включително.

При наличие на свободни места след второ класиране срокът за кандидатстване за III класиране е от 29 юни до 2 юли, включително. Обявяване на класирането ще бъде на 3 юли, а записването ще бъде от 4 до 5 юли, включително.

За родителите, които нямат достъп до интернет, директорите на училища са създали необходимата организация за подаване на заявления (за тези, които не са подали преди първо класиране) или за корекция на вече подадено заявление на място в работните дни до края на периода на кандидатстване.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram