До три години за непълнолетната, удушила новороденото си

Районна прокуратура-Казанлък внесе в съда обвинителен акт спрямо 16-годишна родилка с обвинение за това, че на 1.03.2018 г.,  в землището на казанлъшкото село Средногорово, като непълнолетна, но разбирайки  свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, като рождена майка, умишлено е умъртвила новородената си рожба от мъжки пол, веднага след раждането й чрез удушаване – престъпление по чл. 120 предл. II вр. с чл. 63 ал.1 т.4 от Наказателния кодекс.

По време на разследването и при предявяване на  обвинението обвиняемата е изразила съжаление за случилото се. Разследването е проведено в рамките на двумесечен срок, през който са събрани необходимите доказателства за предаване обвиняемата на съд – разпити на свидетели, изготвени са заключения на назначени експертизи, приложени фотоалбуми и др.  Предстои Районен съд-Казанлък да насрочи първото заседание по делото.

Припомняме, че след като майката удушила бебето го положила в найлонова торба, а бащата на новороденото го оставил в продънен хладилник в съседна необитаема постройка (на снимката горе)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram