70г. Баскетболен клуб „Розова долина“ – Казанлък

0
447

Тази година се навършват 70 години от създаването на баскетболен клуб „Розова долина“ в гр. Казанлък. 

На 8 юни 2018 г., петък,  18.00 часа, ще се проведе Среща на поколенията, която ще се състои в Културно-информационния център на ул. “Искра” № 4, в която ще участват г-жа Галина Стоянова – кмет на гр.Казанлък, г-н Денчо Харизанов – изпълнителен директор на клуба, г-н Владимир Спасов, г-н Георги Глушков – президент на БФ по Баскетбол, г-н Константин Папазов, както и други представители на спорта и бизнеса в града ни. 

Първите баскетболни табла с кошове са били поставени на игрището в градския колодрум през 1948 г. от студентите Любомир Кабакчиев, Михаил Петранов, Захари Чаралозов и Зако Каталан, които събират гимназистите от града с идеята  да играят заедно с тях баскетбол. Със своите познания и сръчности студентите успяват да запалят момчетата от гимназията и баскетболът спечелва сърцата им за цял живот.

Големият ден е 08.07.1948 година, когато на празника на физкултурата младежите от гр. Казанлък участват в първия демонстративен мач. Многобройната публика е удивена от уменията на младежите да вкарват топката през „този обръч“, както те наричали коша. Много скоро след празника се сформира и отбор на града.

Днес, 70 години по-късно, с подкрепата на една от най-големите частни фирми – „Суперабразив“ и други представители на частния бизнес в града ни, баскетболен клуб „Розова долина“ продължава да пази този ентусиазъм и спортен дух, като дава възможност на повече от  60 деца напълно безплатно да се занимават с любимата си игра – баскетбол. 

Баскетболен клуб „Розова долина“ – Казанлък

Пресцентър на община Казанлък

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here