Мъж с опасност за живота след катастрофа до Гурково

На 30.05.2018 г., около 17:20 ч., по път I-6, в посока изток, се е движил л. а. “Фиат Добло“, управляван от 49-годишен мъж от гр. София.

На около 200 м. източно от пътен възел за гр. Гурково водачът извършил маневра „обратен завой“ от крайната дясна част на платното за движение, като не пропуснал попътно движещ се л.а. „БМВ 520Д“, управляван от 39-годишен мъж от гр. Стара Загора. Настъпило ПТП, в резултат на което водачът на л.а. “Фиат“ е получил травма на гръдния кош и е настанен за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота, а возещ се на предна дясна седалка в същия автомобил 49-годишен мъж от гр. София е получил комоцио и оставен е за наблюдение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. 37-годишен мъж от гр. Стара Загора, който се е возил на предна дясна седалка в л.а. „БМВ“ е получил контузия на гръдния кош и на левия крак. Прегледан е в УМБАЛ – Стара Загора и е освободен, без опасност за живота.

Водачът на л.а. „БМВ“ е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0,00 промила, а на водача на л.а. „Фиат“ е взета кръвна проба за анализ. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1, буква “б“ от НК.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram