Кметът посрещна еврокомисаря по вътрешен пазар в Казанлък

По покана на областния управител на Стара Загора Гергана Микова кметът на община Казанлък посрещна в Града на розите Елжбйета Бйенковска, Еврокомисар по Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП (малки и средни предприятия), придружавана от Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

Гостите посетиха Етнографския комплекс в града, опитаха розово сладко и се запознаха с процеса на розоварене. Галина Стоянова разказа за Казанлък, вековния поминък на Розовата долина и високата стойност на българското „течно злато“ – розовото масло.

Еврокомисар Бйенковска прояви голям интерес към православния храм „Свети Пророк Илия“ и бе запозната накратко с неговата над 150-годишна история.

Кметът на Казанлък придружи специалните гости в Музея на розата, където те с голямо внимание разгледаха експозицията и научиха повече за развитието през годините на традиционния казанлъшки поминък.

По време на разходката си в Музея на розата специалните посетители на Казанлък имаха възможност да видят и някои от изключителните струнни инструменти, пристигнали за участие в елитния Международен конкурс по лютиерство, който гостува за първи път в България, в Казанлък по случай 100 години на лютиерската традиция у нас.

Събраните прекрасни впечатления от Казанлък донесоха и обещанията за гостуване отново.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram