Избраха Мини Мис и Мини Мистър Мъглиж 2015

На 22 май на Площад 3-ти март в гр. Мъглиж се проведе конкурс за Мини Мис и Мини Мистър с участието на 28 малчугани от училището и градината в с. Ягода и ОДЗ-та в Мъглиж, Ветрен, Дъбово, Юлиево и Зимница.Конкурсът бе открит от зам. кметът д-р Душо Гавазов, а проявата е изцяло благотворителна с водещ актрисата Илиана Балийска.

Повечето от участниците пяха, други рецитираха, а трети танцуваха, но по-важното е че се забавляваха, въпреки сценичната треска. И въпреки, че всеки има талант за победител, до финала ще стигат малцина.

Мини Мис Мъглиж 2015 от 3 до 6 годишни е Илиана Илиева от ОДЗ „ Камбанка” гр. Мъглиж, а втора остана Ниса Чаушева от ОДЗ „ 1-ви юни” с. Ягода. третото място бе отредено на Стилияна Димитрова, отново от ОДЗ „ Камбанка” гр. Мъглиж.

В същата категория при момчетата първото място спечели Ивайло Димитров от ОДЗ „ Камбанка” гр. Мъглиж, следван от Тихомир Тенчев от ОДЗ „1- ви юни” с. Ягода и Иван Иванов от ОДЗ „Камбанка” гр. Мъглиж.

В категорията от 6 до 12 г. призът Мини Мис спечели Ивана Пешева от ОДЗ „ Камбанка”, а на второ място се класира Сузана Радославова от ОУ „ Христо Ботев” с. Ягода. Мини Мистър Мъглиж 2015 г. от 6-12 години е Добри Смилов от ОДЗ „Детелина” с. Дъбово.

По време на конкурса г-жа Балийска остана впечатлена от изпълнението на детски танцов състав за български народни танци при НЧ „Пробуда – 1869” гр. Мъглиж с художествен ръководител Ваня Желязкова. Ето защо тя отправи специална покана за участие в националния конкурс „Мини Мис и Мини Мистър” на 20 юни в гр. София.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram