Ето кои са мистериозните делегати на Казанлък в Корея

Въпреки, че от Община Казанлък упорито мълчат и не отговарят на въпроса кои са казанлъчаните, включени в делегацията ни за посещението в Сеул, ние успяхме да разберем кои са те. Припомняме, че след подписването на Меморандума за сътрудничество между Община Казанлък и една от сеулските общини, кметът Галина Стоянова заяви:

„Ние като ръководство отиваме само веднъж (при подписването на такива споразумения – бел. ред.) или някъде където не сме ходили. Става въпрос само за подписването. От там нататък нашата цел е тези делегации да се изпълват от културни среди, туризъм, бизнес, хотелиери.“

https://www.youtube.com/watch?v=mPdV_J1qblM

Галина Стоянова за Меморандума с Южна Корея

И въпреки, че от Общината ги крият, ето кои са представителите на културните среди и туризма на Община Казанлък, които посетиха Сеул тази година:

Даниела Коева – Заместник-кмет по инфраструктура, строителство и транспорта,
Нели Георгиева – главен счетоводител в Община Казанлък,
Драгомир Петков – директор на Общинска Банка Казанлък и общински съветник.

В делегацията откриваме и Радиана Стефанова – директор на СУ „Екзарх Антим I“, известна с близостта си до кмета и още двама непознати делегати, които се надяваме да са представители на културните среди в града.

Припомняме ви, че ние вече се допитахме до различни културни институции в Казанлък и региона и никой от тях не бе получил покана да бъде включен в делегацията ни за засилване на културния обмен.

Можем само да се надяваме с тазгодишните участници близките на кмета да са се изчерпали, за да може на практика да се осъществи споразумението за културен и туристически обмен. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram