Пореден успех за учениците от клавирния клас на Елена Юлиянова

Виктория Влахова спечели Първа награда  от международен музикален конкурс „Grand Prize Virtuoso 2017” в гр. Залцбург Австрия

Дамян Стоев завоюва Голямата награда „PRIX CMFнай-високото отличие на международен „Музикален конкурс на Франция”

 

Успехите за учениците от класа на Г-жа Елена Юлиянова станаха традиция. През май 2017г.  двама от изявени млади таланти от клавирния клас на Елена Юлиянова постигнали забележителен успех на международни музикални конкурси в Австрия и Франция.

Тази година престижния международен конкурс „Grand Prize Virtuoso 2017” в гр. Залцбург Австрия бе спечелен от Виктория Влахова. 12-годишната талантлива пианистка очарова международното  жури с изпълнение на  произведения от Сергей Прокофиев, Андрей Стоянов и Ванг Киан.dscn5552

Като признание за изключителния успех на възпитаничка на ШИ”Емануил Манолов” при НЧ „Искра-1869” е и поканата от журито на конкурса за участие на Виктория  в Гала концерта на лауреатите на Първа награда в прекрасна концертната зала“ Wiener Saal, Mozarteum (Salzburg)“ . На концерта, който ще се състои на 11.07.2017г Виктория ще изпълни произведения от конкурсната си програма.

И още един блестящ резултат за 9-годишен ученик в СУ „Екзарх Антим І” Дамян Стоев. След спечелената Първа награда на „Музикален конкурс на Франция” в конкуренция с над 40 участника в неговата възрастова група Дамян беше номиниран за участие на финала на конкурса. На 21 май 2017г. измежду 16 най-добрите участници в конкурса, номинирани от международното жури за финал, с блестящото си изпълнение на конкурсната сцена Дамян спечели най-високото отличие на конкурса за своята възрастова група – Голямата награда „PRIX CMF”.

С тези изключителни резултати младите таланти Дамян Стоев и Виктория Влахова достойно представиха на международните сцени в Австрия и Франция град Казанлък и България и посвещават своите победи на прекрасния Празник –  24 май.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram