Втори дубъл: Кметицата Стоянова се видяла с банкера Василев и през октомври 2013 г.

0
110

Кметът Галина Стоянова е посетила за втори път банкера Цветан Василев на 16 октомври 2013 г. в 16:45 часа, е видно от станалите прословути списъци с т.нар.“паразити“, правили визити при надзорника на фалиралата Корпоративна търговска банка.

След аудиенцията на Стоянова на 31 юли 2013г. при Василев, се появява и втора такава, три месеца по-късно.

Припомняме, че въпреки, че Бойко Борисов обяви, че няма „негови хора” в списъка с посетителите на Цветан Василев, на 14 май, когато беше публикуван, кметът на Казанлък от ГЕРБ Галина Стоянова „цъфна” точно там.

Името й е видно в списъка на 31 юли 2013 г., когато Стоянова е влязла в 16:00 часа при Цветан Василев и била придружавана от казанлъшкия бизнесмен Иван Ганчев Иванов. Престоят на 6 етаж при банкера Василев в централата на КТБ е бил около 15 минути.

Откакто на 14 май гръмна скандалът със списъка, медии предположиха, че краткотрайният престой на политици и висши администратори при банкера Василев е бил вероятно, за да си вземат пликчетата с комисионните.

Дали Галина Стоянова също е получила „благодарност” в плик, за това че в началото на същата 2013 г. извади сметките на Община Казанлък от Общинска банка и ги прехвърли в КТБ? За този „жест” администрацията в Казанлък получи от банкера Василев дваслужебни автомобила. После парите на Общината бяха блокирани.

Знаел ли е Бойко Борисов за визитата на Галина Стоянова при Цветан Василев в централата на КТБ или ходенето й е било зад гърба му?

„Нямам хора в списъка на Цветан Василев, заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти по повод на хора, сред които политици и журналисти, посетили банкера в централата на КТБ през определени периоди на 2013 и 2014 г.

„Мен ме няма със сигурност. Аз нямам хора там“, категоричен бе Борисов.

Името на кметът Стоянова от ГЕРБ обаче изскача от списъка за втори път.

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here