Елена Йончева: Поразителен конфликт на интереси в Община Казанлък

„Това е абсурдно. Това просто няма как да го коментираш!“, заяви Елена Йончева пред бившето училище „Димитър Андреев“, продадено от Община Казанлък на съпругата на тогавашния зам.-кмет Петър Косев. На мястото сега се строят жилищни блокове от частна фирма-собственик.

Общинските съветници от БСП показаха на кандидатите за евродепутати Елена Йончева и Иван Кръстев по време  на визитата им в Казанлък в неделя /19 май/няколко парадоксални случая на непрозрачни тръжни процедури и резултати от опорочени обществени поръчки, проведени от местната власт от ГЕРБ.

Единият е продажбата на бившето помощно училище в Казанлък, при който зам.-кметът на Галина Стоянова, отговарящ за общинските търговски дружества и сделките с общинско имущество, е бил пряко отговорен за търга с единствен кандидат – неговата съпруга,  купила повече от 9-те дка имот за 45 лв. на кв.м. Пазарната оценка на терена е направена от общинското дружество „Балканинвест“, чийто принципал е бил именно Косев.

„Много са подобните случаи в нашата община“, заключи Теодора Иванова, съветник от левицата.

Иван Кръстев разясни, че очевидно са погазени редица норми от правото и са неглижирани разпоредби на Министерството на образованието.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram