Служители на Първо РУ и Второ РУ при ОДМВР-Стара Загора задържаха извършител на серия грабежи

В Бюлетин №138/2017 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразено, че на 17.05.2017 г., около 19.10 ч., в гр. Стара Загора, на кръстовището на ул.“Августа Траяна“ с ул. “Г. С. Раковски“, неизвестен извършител, чрез използване на физическа сила, е отнел златно кръстче от владението на 74 годишна жена.

На същата дата в ОДМВР – Стара Загора е получено съобщение и от 67 годишна жена от гр. Стара Загора, затова че около 15.50 ч., в гр. Стара Загора, на ул. „Хаджи Димитър Асенов“, неизвестен извършител, след като е използвал физическа сила, ѝ е отнел златен синджир с висулки.

В Бюлетин № 139/2017 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразено, че на 18.05.2017 г., около 09.45 ч., на междублокова площадка, намираща се в гр. Стара Загора, между ул. „Генерал Столетов“ и ул. „Граф Николай Игнатиев“, неизвестен извършител, чрез употреба на физическа сила, е издърпал от врата на 73 годишна жена златен синджир с висулки.

По трите случая в Първо РУ – Стара Загора и Второ РУ – Стара Загора са образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл.198 от НК, срещу неизвестен извършител.

От проведените ОИМ от служители на сектор „Криминална полиция“ при Първо РУ – Стара Загора и Второ РУ – Стара Загора, под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора, е установен извършителят на деянията – А. Ц., на 24 г., от гр. София, с настоящ адрес в гр. Стара Загора.

А. Ц е задържан за срок до 72 часа с постановление на РП – Стара Загора. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram