В понеделник започва работа традиционната Улица на занаятите в Казанлък

Над 200 майстори на различни народни и художествени занаяти от цялата страна ще представят по атрактивен начин свои изделия за казанлъчани и техните гости. Посетителите ще имат възможност да наблюдават над 50 демонстрации от тънкостите на грънчарството, дървопластиката, изработката на декоративни свещи, ковано желязо, керамика, рисуването върху коприна, рисувано стъкло, плъсти, иглонабиване, декупаж и др.

Майсторите ножари уверяват, че представянето им ще бъде много интересно и напълно безопасно за публиката.

Майсторите на накити ще подходят изкусно към направата на ръчно изработени бижутерски изделия.

Атракциите на занаятите ще бъдат разположени в три обособени за целта централни зони: ул.“Искра“ до Дома на културата „Арсенал“, ул.“Генерал Скобелев“, ул.“Отец Паисий“.

Пространството около емблематичната за Казанлък Лъвова чешма е определено изцяло за производители и търговци на изделия на основа на розовото масло.

Улицата на занаятите, част от празничната програма на Фестивал на розата 2017 започва на 22-ри май и ще продължи до 04-ти юни, т.г., включително.

Настаняването на участниците в тазгодишното занаятчийско изложение ще бъде този понеделник, 22-ри май, от 10.00ч. на площад „Севтополис“.

Пресцентър на община Казанлък

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram