Треви и бурени превзеха трибуните на стадиона

0
1967

В сезона на дъждовете част от неизползваемите сектори на стадион „Севтополис“ са потънали в треви. Ситуацията не е от вчера, а плод на безгрижие в годините и очевидно, липса на средства за поддръжка на спортното съоръжение.

Единствено централната трибуна е в състояние да приеме зрителите на футболните двубои на стадиона. Изпочупени пейки и треви между останките на рушащите се седалки са част от ежедневието и на десетки спортуващи деца, които виждат всеки ден с очите си разрухата на обекта. Състоянието му е като на десетките такива, в по-близки или по-далечни населени места на родината. Но има и други, пример за подражание, нищо че се облагодетелстваха по Програмата за развитие на селските райони. Ние не заслужаваме ли да имаме мечти? И не сме ли град на заслужили спортисти и бъдещи таланти?

Добре, че поне теренът на „Севтополис“ е почти безупречен. Че и отбор да има, пък макар и във В група. Колкото, толкова! Отдавна са се примирили критиците. Остава единствено да вярваме, че някой ден, стига да се събудим, няма да сме се изгубили измежду тревите.

Честит ден на спорта!

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here