Гаф след гаф от общинския пресцентър с кандидатките за Царица Роза 2018

Минути, след като днес публикувахме материал, за това че ни бе отказано от общинския пресцентър предоставянето на портретни снимки на кандидатките за Царица Роза 2018, чието избиране трябва да стане само след близо 27 часа, на официалната страница на Община Казанлък се появи прессъобщение, илюстрирано по недопустим начин.

Към текста, анонсиращ подробности за предстоящия утре конкурс, е подбрана илюстративна снимка на една от претендентките, в същото време липсва галерия от фотоси на останалите момичета, което може да бъде тълкувано като вид внушение, неравнопоставеност на останалите участнички в кастинга, предопределеност и специално внимание към една кандидатка за короната. И въпросът: това ли е избраницата на Общината?

 

 

 

 

 

Малко след това се появи второ прессъобщение, със същото заглавие, но с илюстративна снимка от миналогодишен конкурс. Текстът и на двете информации е един и същ, но към втория вече се появи галерия, представяща индивидуални снимки само на 19 от кандидатките, докато участничките са общо 26. Към снимките няма нито имена, нито от кое училище е абитуриентаката.

Ежегодна традиция от десетилетия е визуалното представяне на девойките да става седмици преди провеждането на конкурса. Обикновено Община Казанлък наема фотограф за фото-сесията и разпространява по медиите галерията с кратко инфо за всяко момиче. Тази година обичаят бе нарушен по неясни причини, което очевидно поражда и последващите гафове. В последния момент и набързо, очевидно, пиарите на администрацията се опитват да свършат несвършеното, но издънката ярко избухна на официалната страница на Община Казанлък.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram