ВАС върна делото за бюджета на община Братя Даскалови на Административен съд –Стара Загора

0
192

Решението за бюджета, внесен от кмета на Братя Даскалови,  е изцяло незаконосъобразно,  считат от БСП

 

Върховният административен съд върна делото за бюджета на община Братя Даскалови на Административен съд – Стара Загора за разглеждане по същество на  оспорванията, внесени от  кметове на кметства. Това стана с Определение  № 6376 на ВАС от 15-ти май т.г.

Според кметовете на Медово и Плодовито в Решението за бюджета, внесен от кмета на Братя Даскалови  Иван Танев,  е изцяло незаконосъобразно, прието при грубо нарушение на процедурата. Направените  предложения за ремонт на улици и мост, финансиране на спортен клуб, зала и ограда,  не бяха подложени на гласуване по време на заседанията, припомнят жалбоподателите, които се противопоставиха  на „утвърдения” финансов план. Те са и „ЗА”  правомощията на кмета на общината да се упражняват след изрично  решение на местния парламент.

През м. февруари  четирима общински съветници, двама кметове от БСП и Местната коалиция „Заедно за община Братя Даскалови” внесоха  жалба в Административния съд в Стара Загора против Решението за бюджета на Общината. Преди месец и половина, обаче,  старозагорският административен съд остави без разглеждане жалбата им. Те не се премериха и заради  приетия с мнозинство  ремонт на кметството в с. Плодовитово неотразен в бюджета. По време на заседанията на Общинския съвет не им бе дадена възможност на кметовете на кметства да упражнят правото си на съвещателен глас.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here