Ще вали и днес

Днес облачността ще е предимно значителна, с временни разкъсвания над западните и централните райони. Преди обяд на места в Източна България ще има превалявания от дъжд. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен, в западната половина от страната от север-северозапад, а в източната – от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 18°-23°, в София около 18°.

Над планините ще е предимно облачно, по високите части и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг, в следобедните часове, на места с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 5°.

По Черноморието ще е предимно облачно, на места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от изток. Максимални температури на въздуха: 18°-21°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram