Състезания „Бодлите на розите ‘2019“ за Световния ден на Ориентирането

На 17 май ще се проведат традиционните състезания за Купа „Бодлите на розите ‘2018“, с участието на енинските ученици.

Началото им ще бъде дадено утре, от 8.00 ч., от ОУ „Христо Ботев“ в с. Енина, съобщават организаторите от Спортен клуб  „Орлово гнездо 1957“- Казанлък.

В късата, средна и дълга дистанция ще участвуват всички възпитаници на Енинското училище, придружавани от учителите си, съпровождани и инструктирани от  ветераните по спортно ориентиране на клуба.

Подробна карта, с легенда за основните топографски знаци и Специална диплома от Световната федерация по ориентиране по случай Световния ориентировъчен ден ще бъдат  връчени на всички участници.

Всички желаещи да се включат в интересното търсене на осемте бяло-червени контролни знаци са добре дошли на старта.

Трибоят „Бодлите на розите ‘2019” включва XX Състезание по ориентиране-спринт за купа „Енина“, XX Състезание по ориентиране-средна дистанция за купа „Бузлуджа“ и XX Състезание по ориентиране-дълга дистанция за купа „Бодлите на розите‘2019“.
Провежда се в памет на героите от четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, преминали в безсмъртието при последното сражение под връх Бузлуджа на 18 юли 1868 г. и по случай Световния ден на ориентирането.

Състезаниeто за Купа „Eнина“ е спринт /къса дистанция/, за Купа „Бузлуджа“ е Средна дистанция, а за Купа „Бодлите на розите 2018‘‘ е дълга дистанция/събират се времената от спринта и средната дистанция/, клас Б за възрастовите групи.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram