Среща-разговор с писателката Христина Панджаридис

Общинска библиотека „Искра“ кани казанлъчани на среща-разговор с Христина Панджаридис на 14 май, вторник, от 17:30 ч. в Галерията на ул. „Искра“ 4.

Христина Панджаридис е журналист по професия, но се проявява  и в художествената литература. Пише поезия, хайку, проза. 
Носител е  на престижни  награди от  Япония, Индия и Европа за кратки литературни форми.  Кореспондент на списание „Световете“ във Франция, където живее. Член на Съюза на българските писатели в САЩ и по света.

Христина Панджаридис е родена в Елин Пелин. Завършила е факултета по журналистика и масови комуникации към СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е като редактор в общинския вестник на гр. Елин Пелин. Сътрудничила е с журналистически материали на много издания. Пише хайку и разкази.

Печели втора награда за хумористичен разказ на тема „Криза“ в конкурса „Каунь 2010“ (Хасково). Има две отличени хайку в Петия национален конкурс за хайку. Публикува във в. „Литературен вестник“, сп. „Знаци“, „Литературни Балкани“ и др. През 2011 издава романа „Ярост“, написан в съавторство с Димитър Стоянов, през 2014 – романът „Ничия“, а в 2015 г. „Някъде другаде“. Най-новата й книга е озаглавенаЧасовникът, който върви назад“ от 2018 г.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram