ГАФ! Според Златанов медиите не трябва да контролират Общинския съвет

Председателят на местния парламент на Казанлък направи шокиращ гаф с изказването си преди несъстоялата се продажба на евтината общинска къща на сина на близък приятел на кметицата. По темата Пресс тв писа няколко пъти, разследванията ни Николай Златанов нарече „спекулации” и си позволи да мисли, че „медиите не трябва да контролират Общинския съвет”! А кой господин Златанов ще коригира безумните решения на старейшините? Остана само Медийна група „Вис виталис”, която да посочва и разкрива небивалиците в органа на местното самоуправление, чийто Пръв сте сред равни.

И ако болшинството от старейшините забравиха, че представляват интересите на всички казанлъчани, а не на отделни избрани, то ние помним всяка минута, че медия означава посредник-между хората с техните проблеми и вълнения и временно пребиваващите във властта.

 

Казанлъчани са четвъртата власт, а ние-техен изразител. Напомняме само, че живеем в демократична държава, където правото на информация и свободата на изразяване са конституционно защитени, господин юрист Златанов. 

Ето и изказването на председателя Златанов:

 

„Наемателят на тази жилищна сграда отговаря на всички условия.

Длъжни сме да разгледаме заявлението за покупка на имота. Това не зависи нито от кмета, нито от мен, нито от вас.

Общинският съвет е в правото си да определи цена, която е непосилна и по този начин да не му позволи да закупи имота. Но ние не можем да не разгледаме тази молба.

И всякакви спекулации от рода, че някой на някого отново иска да подарява, са просто смешни.

Решението е в нашите ръце.

От чисто любопитство погледнах оценката на къщата. ШЩейсет и няколко квадрата, няма бетонни плочи нито на тавана, нито на пода, каратаван, дюшаме. Не коментирам колко трябва да струва, защото не съм чак толкова голям експерт, но такава е ситуацията.

Не мисля, че медиите и спекулациите в тях трябва да контролират дейността на Общинския съвет.

Ние сме длъжни да разгледаме това предложение и да определим цена справедлива.”

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram