Младите в Стара Загора са мотивирани да бъдат активни български и европейски граждани

0
296

„Без Деня на победата, нямаше да има обединена Европа. Европа, която днес ни дава свободата, демокрацията, възможността за перспективи и промяна”, това каза кандидатът за евродепутат Иван Кръстев на среща с млади хора от Стара Загора. Дискусия за бъдещето на Европа провокира младите за идеи, свързани със сигурността, заетостта и гаранция за тяхната дума, която да се чува. Кръстев представи виждането за Европейския съюз на „БСП за България” с интересна филмова презентация. „Радвам се, че ние имаме с младите допирни точки и нашите виждания за бъдещето на Европа ги мотивират да бъдат активни български и европейски граждани”, заяви кандидатът за член на ЕП.

„Възприятието за Европа днес е различно от това , което е характерно за моето поколение със спомените за желязната завеса и на поколенията преди това. Не сравняваме с времето отпреди 74 години, но събитията тогава ни правят днес свободни хора, които можем да определяме посоката и да настояваме за промяна качеството на живот”, подчерта Иван Кръстев. След дискусията всички участници, заедно с кандидата за евродепутат се присъединиха към шествието на „Безсмъртния полк” по повод Деня на победата и 74 години от края на Втората световна война. Шествието започна от паметника на Съветския войн до парк Аязмото, след честване на историческата дата.

„Днес ние празнуваме не просто победата над хитлерофашизма, над ненавистната античовешка идеология, която беше заразила целия континент, целия свят. Днес ние празнуваме мира и свободата. Празнуваме възможността да бъдем заедно – без конфликти, без напрежение“, заяви в словото си Иван Кръстев. Той подчерта, че всички дължим дълбок поклон на падналите в Отечествената война и към ветераните от антифашистката съпротива. „Тяхното дело нареди България и българите сред народите в света, които осъзнаха, че само мирът, сътрудничеството, интернационализмът са това, което ще спести на бъдещите поколения ужаса на войната!”, отбеляза Иван Кръстев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here