Бавят парите за транспорт на учители

От началото на годината не са изплащани пари за транспортни разходи на учители от ОУ“ Васил Левски“ в павелбанското село Горно Съхране. За това се жалваха учители, които пътуват постоянно, за да обучават своите възпитаници в селото.

Директорът на учебното заведение Красимира Добрева потвърди, че последните получени средства за транспорт на учителите са изплатени за декември миналата година. Все още нямало преведени пари и това, била причината да се забавят средствата за транспортни разходи на учителите. Бюджетът на училището не позволявал от там да се изплатят парите, за да не се получава забавяне, допълни още Добрева.

В основното училище работят 12 души, които пътуват. Повечето от преподавателите са от Казанлък, имало и двама, които пътували за часовете си от Павел баня.

В момента, когато средствата бъдат преведени към училищата ще бъдат разпределени към учителите. Според разпоредбите се заплащат на 100% транспортните разходи за учители, които пътуват от отдалечени места.

Над два лева е билетът, в едната посока за учителите, които пътуват в Казанлък, като преподавателите имат да получават в някой случай над 200 лева транспортни разходи за месеците от началото на годината.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram