Драгомир Стойнев към управляващите: Поведението ви е удар срещу парламентаризма

„Искането на оставката на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов е принципно решение. В него няма лично отношение или желание, от страна на БСП, да се организира поредният парламентарен скандал. Не желаем, нямаме време, нито хората искат да слушат обяснения за правилници, режим на допуск и други подробности. Народното събрание е на хората, включително и на хората с увреждания, а не на депутатите и администрацията. Затова се нарича „народно.“

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна. Той заяви още, че парламентът е превърнат в  затворена институция и елитарно място. „Обидно е и недопустимо. Не можем да се държим в тази сграда като бюрократи в канцелария”, категоричен бе Стойнев. Той каза още, че недопускането на  хората с увреждания в сградата, говори само за едно – те и техните проблеми не са допуснати в държавата, като цяло.

Народният представител заяви още, че с искането на тази оставка, БСП иска да каже за пореден път на ГЕРБ – грешите, непрекъснато допускате грешки, които струват скъпо на хората с увреждания, пенсионерите,  майките, онкоболните. „Колеги от ГЕРБ, вие, на практика, сте в изолация, вие стигнахте до там- сами да се затваряте и да се пазите от хората, да бягате от проблемите им. А когато едно управление не решава проблемите на хората, какъв е смисълът от него?”, попита Драгомир Стойнев. Той призова  зам.-председателят на парламента Емил Христов  да се извини, че взе неправилното решение. „Вие трябва сам да си подадете оставката, а не да се стига до гласуване”, каза още той.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram