Препълнена зала аплодира ТЕО и Ники

Близо 600 души станаха на крака и аплодираха Теодосий Теодосиев – Тео и Николай Василев. Снощи се състоя премиерата на филма „Формулата на Тео“, която разказва за изключителният преподавател, неговата философия и търси основната нишка за неговите уникални успехи в преподаването и изграждането на лидери и личности. Лентата е заснета от друг казанлъчанин, режисьорът Николай Василев. Ето и част от коментарите след казанлъшката премиера, която се състоя в ДК „Арсенал“.

Velin Koychev:Тедосий Теодосиев, Тео – учителят ми по физика, който промени живота ми. И не само моят, а и на хиляди други ученици през годините.
Ако все още не сте гледали филма „Формулата на Тео“, имате все още възможност да го направите на 15 май в кино „Люмиер“ (http://ndk.bg/event/formulata-na-teo-7649-1).
Благодаря ти, Nikolay Vasilev, за този наистина вдъхновяващ филм! Благодаря на Teo, Георги Денев БяндовRadushka IvanovaPetia Yaneva и всички останали учители, които ме изградиха през годините като личност и като Човек.
Горещо препоръчвам на всички, които имат възможност, да гледат този филм. Тео е една истинска жива легенда и с този филм имате възможност да се докоснете до неговите мисли, идеали и философия.

Георги Денев Бяндов :Това, което харесах на филма, е, че не само информира. ФИЛМЪТ Е ЗОВ ЗА ИСТИНСКИТЕ ЦЕННОСТИ, предаден чрез умело подбрани биографични епизоди, действен заден план, символика в предметните детайли. Браво, Николай.

Snejina Manchorova : Развълнувах се след филма и думите на баща ми за Тео някъде в началото на 80-те “ по грешна методиката постига невероятни резултати“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram