Претендентките за Царица Роза с първа публична изява

По пътя към короната на Царица Роза ’2014 по покана на Община Казанлък за първи път се срещнаха 18  абитуриентки от Града на розите, участнички в конкурса. Приветствие към тях поднесоха председателят на Общински съвет-Казанлък Николай Златанов и заместник-кметът на общината Петър Косев. Те пожелаха на кандидатките за царската корона преди всичко да бъдат здрави, да постигнат мечтите си, а по време на конкурса да бъдат себе си, да се забавляват в името на красотата и младостта, да съхранят своята младежка неподправеност и да останат приятели завинаги.

Момичетата попълниха анкетни карти, подготвени от отдел „Култура и туризъм“ на Община Казанлък с началник-отдел Сребра Касева. Община Казанлък е организатор на Празника на розата ’2014, а конкурсът е първото събитие от богатата му програма. Изготвена е и предварителна програма за подготовка на претендентките за короната. Тя включва посещение на забележителности в Казанлък и региона, запознаване с процеса на производство в казанлъшка розоварна, обучение по сценично поведение и етикет по време на официален прием.

Кандидатките за Царица Роза ’2014 изтеглиха и жребий с номерата на своето представяне в конкурса. Ето и техните имена по реда на изтеглените номера:

  1. Радостина  Гачева
  1. Владимира Крумова
  2. Калина  Такова
  3. Ренета Колева
  4. Даяна  Ковачева
  5. Бетина Миткова
  6. Павлина  Джамбазова
  7. Анелия Иванова
  8. Гергана Петрова
  9. Цветелина Елкина
  10. Катерина Митева
  11. София Ясенова
  12. Искра Минтова
  13. Жана Колева
  14. Тихомира Танева
  15. Димка Борисова
  16. Даниела Мишева
  17. Надежда Димитрова

Тази година ще бъде избрана 46-ата Царица Роза на Казанлък, която в продължение на една година ще представя града на розите и България на редица национални и международни форуми. Самият Празник на розата възниква в Казанлък през 1903 година като празник на красотата и милосърдието и вече 111 години се провежда в знак на почит към уникалната българска маслодайна роза и розопроизводителите.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram