„Розите“ постигнаха трудна победа в Сливен

ФК „Розова долина“записа  неочаквано труден успех с 1:2 над тима на ОФК „Сливен 2000“ в двубой от XXV кръг на Югоизточната „В“ група.
“Розите” успяха да се изкачат до петото място във временното класиране, след труден двубой и на моменти равностоен, на помощното игрище на спортен комплекс „Хаджи Димитър“.
Още в 3-тата минута Пламен Колев проби добре в наказателното поле  отляво и пусна топката покрай стража на домакините за 0:1. В следващите минути Иван Колев излезе очи в очи със стража на ОФК „Сливен 2000“ Даниел Стефанов, но не успя да го преодолее. В 27-ата минута домакините успяха да оползотворят една от редките си атаки и изравниха резултата – 1:1 след колективна грешка в центъра на защитата покрай Тодор Динчев. Няколко минути по-късно, домакините за малко да осъществят пълен обрат, но удар на техен играч бе париран от вратаря на „Розова долина“ Александър Петрунов, играл този път като титуляр . В последвалото разиграване домакините имаха нов шанс за гол, но капитанът на „Розова долина“- Боян Нейчев изчисти топката от голлинията. Последваха претенции на домакините към арбитрите за попадение. В края на полувремето
Иван Чергев се оказа сам срещу вратаря на ОФК „Сливен  2000“, но ударът му излезе в аут. Така първата част приключи при резултат – 1:1.
Николай Стоичков даде нова преднина за гостите при 1:2. В края на мача Владислав Калайджиев удари гредата на вратата на домакините след атака отляво.
“Отворен мач, който за щастие спечелихме. Подценихме домакините, но се надявам това да ни бъде за урок. Тази дълга серия от вече 15 мача без загуба вдигна самочувствието на футболистите и определено играхме на моменти отпуснато и лежерно. Хубаво е, че победихме и се изкачваме в класирането. Подготвяме се за срещата с Левски (Карлово) в съботния ден”, споделиха след мача от щаба ни.
Срещу Сливен „Розова долина“ игра в състав: Александър Петрунов, Нейчев-капитан , Николай Цонков, Вакавлиев, Динчев, Николай Стоичков, Апостолов /Калайджиев/, Иван Цанков, Пламен Колев/ Александър Ангелов/, Иван Чергев, Иван Колев /Петров/.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram