Да върнем „Равда”! Жените-социалистки от Казанлък спират продажбата на лагера в Равда

1
1347

Те жалят пред Административния съд продажбата на лагера в Равда

 

Да върнем „Равда”, с този призив жените-социалистки от Казанлък се обръщат към своите съграждани за спиране продажбата на лагера в Равда. Те внесоха жалба до  Административния съд  срещу продажбата на общинския имот от 5 660 кв. м. площ на първа линия до морето – бивш детски лагер в Равда. Те изразяват тревога пред Съда, че  взетото решение от местния парламент е незаконосъобразно. Мотивите им касаят определянето на продажната цена  или 88 евро за кв. м., която се явява под пазарната й стойност, посочена от лицензиран оценител – 1 088 754 лв. на 980 000 лв.

„Общинският съвет няма право да занижава цената, тъй като това безусловно вреди на обществения интерес и е в нарушение на установените правила.”, сочат жените в жалбата си. Те подчертават, че кметът на община Казанлък  Галина Стоянова е забравила за обещанието си да има дебат за имота в Равда. За седемте години управление на ГЕРБ няма  публично обсъждане, дискусия, обществен диалог или допитване до хората по тази тема. От обединението на жените-социалистки искат да знаят какво налага имотът да бъде продаден, в тежко финансово състояние ли е Община Казанлък, че да прибягва до продажбата на този имот. Според тях имотът е социално значим, на това място може да се изгради база за отдих на децата на Казанлък и да се създадат прекрасни условия за обща и допълнителна подкрепа за личностно развитие, които  да осигурят подходяща физическа, психологическа и социална среда за развиване на способностите и уменията им, както сочи нормативната образователна уредба.

„БСП е последователна в своите действия, преди два дни общинската структура стартира подписка „Да си върнем лагера в Равда!”. Всеки ден граждани от общината ни занимават с този проблем, те смятат за недопустимо решението на  съветниците от ГЕРБ, ДПС, ББЦ и др.”, коментира председателят на партията Румяна Друмева. БСП още в деня на заседанието на местния парламент (28 март т.г.) призова кмета на ГЕРБ  Галина Стоянова да върне решението за продажбата на имота. На 5 април бе сезиран главния прокурор и за действията на  общинския съветник от групата на БДЦ-ДПС  Джамал Папарланов, заявил на сесията, че води преговори с конкретен купувач. За всички действия на общинските съветници, подкрепили и поименно гласували продажбата, както и  за мълчаливата съпричастност на кмета, социалистите изпратиха сигнали и до президента, премиера, парламента, омбудсмана, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, Антикорупционния фонд и до Групата на държавите, борещи се срещу корупцията. Те предполагат, че става дума за схема,  свързана с търговия на влияние. БСП-Казанлък сезира и областният управител и наблюдаващия местната власт прокурор за незаконосъобразност на решението за лагера в Равда. Само преди ден бе внесен и сигнал до Окръжна прокуратура за безстопанственост срещу кмета Галина Стоянова за състоянието на бившия детски лагер в Равда, който днес е в руини.

Пресцентър на БСП-Казанлък

 
Коментари от Фейсбук

1 КОМЕНТАР

  1. Абе другарки къде спахте до сега, че точно преди изборите се сетихте да го връщате??? И като си го върните какво ще го правите – ще чакате удобен момент за да ги вземете за вас??? А всъщност кой продаде търговия на дребно (Универмага и още над 40 обекта) за 140 000$, а май бяхте вие червени измамници и крадци!!!

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here