Великден в Община Казанлък

За първи път Благодатният огън от Йерусалим ще тръгне от Казанлък към православните храмове в България. В 22,00ч. в съботната вечер пред сградата на Община Казанлък Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан и кметът на община Казанлък ще очакват всички казанлъчани, които искат да се докоснат до  Божествения огън от Светите земи. Във всички казанлъшки църкви ще бъдат отслужени тържествени литургии, с литийни шествия.

Празничните предложения от Община Казанлък за големия християнски празник представят в деня на Велика сряда Великденски концерт на учениците от ШИ „Емануил Манолов“. Мястото е сцената на НЧ“Искра – 1860“, началният час – 18,00.

Общинският театър „Любомир Кабакчиев“ отправя две покани към своята публика:

На сцената на Народно читалище „Искра – 1860“ утре вечер, на 12.04.2017г. публиката на Казанлък може да види „Оркестър Титаник“ от Христо Бойчев, носител на „Икар“ за най-добра българска пиеса от Съюза на артистите. Режисьор на спектакъла е Димитър Стефанов, сценография и костюми – Димитър Димитров, а музиката е на Ян Руменин. Актьорската игра предава забавно шоу от музика, житейски ситуации и различните гледни точки на героите към тях, изборите, които правим или не и възможните изходи или безизходици…

Вечерта на Велики петък, 13.04.2017г. за жителите и гостите на Казанлък Общинският театър представя сатирата „Господин „Милионерът““ по мотиви на Бранислав Нушич и Йордан Йовков. След смелата премиера по време на Чудомирови празници 2017 спектакълът бе отличен с второ почетно място за „Комедиен хит на сезона“, въпреки първия опит на режисьора Димитър Кабаков да поставя комедия. Сценографията и костюмите са дело на Илиян Урумов, музика – Ян Руменин. През призмата на второто десетилетие на 21-ви век дали изглежда различно феноменът на рязкото забогатяване в България, познат от края на миналия век?!? Възможно ли е човек да запази разсъдъка си при мисълта за внезапно охолство?!? Със смях и сълзи актьорската трупа в залата на НЧ“Искра – 1860“ ще предаде на зрителя своите интерпретации за отговори на тези български главоблъсканици.

За да споделят всички заедно радостта си от големия християнски празник на централния площад „Севтополис“ в неделния Великден ще се вият празнични хора.

Светли празници!

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram