Пламен Караджов, БСП: Равда е на казанлъчани, въпреки управленската амнезия на кмета Стоянова

3
1629

„Казанлъшките социалисти нямат против да помогнат на Община Казанлък да опресни паметта си, тъй като очевидно са под въпрос спомените и на кмета Галина Стоянова и на председателя на Общинския съвет Николай Златанов, които бързо са забравили, че първият им опит да продадат лагера на казанлъчани в Равда е още от 2012г.  Това е първата година от мандата на ГЕРБ и коалициите им в Казанлък. Още тогава продажбата на терена е включена в Годишната програма за управление и разпореждане с общинско имущество за 2013г.“, това коментира Пламен Караджов, председател на групата общински съветници от БСП след днешно заседание на шефовете на политически групи в местния парламент.

На исканата от Община Казанлък продажба на бившия казанлъшки детски лагер в несебърското село, категорично се противопоставиха местните социалисти, а общественото мнение бе разбунено и силно отхвърли в социалните мрежи не само ниската оферта за търга, но и намерението на администрацията да изтъргува имота.

„Бихме посъветвали кмета, а ако й представлява трудност, бихме й съдействали да попълни празнотите в паметта си, че имотът в Равда бе изваден по нейно предложение на търг и с Решение на Общинския съвет в Казанлък още на 30 юли 2013г., въпреки че към онзи момент собствеността на имота не беше изрично и окончателно установена“, припомни Караджов.

Той посочи още, че през седемте години управление на ГЕРБ в Казанлък, този изключително привлекателен терен, разположен непосредствено до брега със 109 метра лице към Черно море, е ваден девет пъти на търг. Това недвусмислено показва, че Община Казанлък има седем години последователни и целенасочени опити да го продаде.

Караджов заяви, че още през 1998г. кметът от БСП Иван Гороломов започва съдебната битка да си върнем Равда, продължена по-късно от колегите му – последователи на кметския стол.

„Оценяваме масовото разпродаване на активите на Община Казанлък като един неефективен и нецелесъобразен начин за пълнене на общинската хазна. БСП винаги е гласувала против декапитализацията на общината и ще продължи тази своя политика“, подчерта председателят на групата социалисти в Общинския съвет и допълни, че управленската и политическа амнезия са вредни за казанлъчани и бъдещето им.

Коментари от Фейсбук

3 КОМЕНТАРИ

  1. А защо общината като собственик не го е стопанисвала както трябва и го е оставила да се разруши ?

  2. Този Господин,да направи нещо в личен план,да се развие като бизнесмен ,а не да плюе само по кметицата,защото взема една минимална заплата,като клакьор !!!!

  3. Когато хората от нормалните държави са си водили децата на почивки в целият свят,ние пионерчета и чавдарчета бяхме заточени в конюшните на Равда!!!Пълна мизерия и каменист плаж Идваха и русначета ,пременени с играчки,а ние се изчаквахме да играем с една топка….въобще не трябва да се преиграва с темата.Сега всяко работещо семейство може да си заведе децата на нормален курорт ,поне в Европа !!!

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here