Радио „Вис Виталис” – Животът, както звучи

РАДИО „ВИС ВИТАЛИС“

КАЗАНЛЪК

Радио „Вис Виталис” – Животът, както звучи.                                                                         

Радиото е част от Медийна група „Вис виталис“. Заедно със сайта presstv.bg, който визуализира новините и рекламите и в тв-вариант, групата постига много висока слушаемост, гледаемост  и посещаемост.

Радио Вис виталис /от лат. жизнена сила/ е сред първите частни радиостанции в България.

Създадено е на 21 декември 1992 г.                                                                             Радиопрограмата се разпространява на 89,3 МНz.                               

„Вис виталис“ е единственото радио с приоритетна регионална насоченост и това е, което го отличава от другите радиостанции в страната, които се слушат тук. От създаването си досега, вече четвърт век, „Вис виталис“ не отстъпва от своите основни принципи да бъде свободно, винаги актуално и обективно радио.                                    „Вис виталис” е позната и уважавана медия, доказала се със своята коректност, както сред жителите в региона, така и сред представителите на бизнеса.                                                

74,1% от населението  в региона слушат радио „Вис виталис” и се информират от него /Агенция Скалла, октомври 2011/. Според проучвания от 2016-та и 2017-та година, жителите на община Казанлък и Долината на розите се информират за регионалните събития основно от радио „Вис виталис“ и сайта presstv.bg, позовавайки се на интензивността, обхвата и обективността на информацията.

Програма Вис виталис  е продукт на дългогодишен опит, на реална медийна, обществена и пазарна среда, на професионални амбиции. Основните й комуникационни цели се осъществяват при условията на разширяващи се интерактивни  възможности и подходи, основно чрез сайта на медийната група presstv.bg, където радиото се слуша онлайн.

Програмата е със специализиран профил, с тематична насоченост предимно към аудиторията на възраст между 20 и 45 години, както и към цялата аудитория.

Мото на програмата: „Да настигнеш и изпревариш времето!“.                                                  

В програма „Вис виталис“ доминират регионалните новини и теми. Регионалната проблематика се допълва от информация за страната и света. В активната част от денонощието новини се излъчват на всеки кръгъл час. В специално обособени рубрики – Актуално, Акценти, АртРадио, Спорт, Темите в pressjv.bg, От деня, се  излъчват разширени информации за регионални събития, репортажи, интервюта, анкети и др. форми.                                                               

 В ефира се постига пълно разнообразие и баланс в звученето на българска и чужда музика от всички жанрове, с изключение на попфолка. Радио „Вис виталис” излъчва само музика с права за излъчване.                                                                                                        

 Рекламата, излъчвана по радио “Вис виталис”, е доказано ефективна и въздействаща. Според проучванията, слушателите имат най-голямо доверие на рекламите, излъчвани по радио „Вис виталис”. Рекламните продукти, които то предлага, съдържат най-пълната информация за предлаганите в региона стоки и услуги. В ефира се излъчват и съобщения и обяви от най-различен характер в полза на слушателите и в подкрепа на рекламодателите.

Безплатни са съобщенията и призивите, свързани със здравето и живота на гражданите.

Единствено радио „Вис виталис” в Казанлък и региона започна от 2004 г. да излиза със собствено ежегодно печатно рекламно-информационно издание по случай Празника на розата. То е предназначено  за гостите-туристи и за жителите на Казанлък и Розовата долина – с 20 000 тираж, разпространява се безплатно.

Радиото има учредена собствена годишна награда „Вис виталис” – статуетка и диплом, която се връчва на личности с особен принос към Казанлък и Розовата долина.

Радиото е партньор е по проекти на различни институции и организации. Инициатор е на много кампании с широк обществен отзвук. Особено популярни сред тях са: “Оцвети в добро” – благотворителна Великденска кампания; “За първи път” – кампания в полза на първокласниците; “Добрите неща все още се случват”  – по повод Европейската година на хората с увреждания; „Месец на добрите новини”, предоставяни от слушателите; „Стената на мартениците” – в полза на деца с тежки заболявания; „Стената на любовта – с послания на гражданите; „Коледа за теб“ – благотворителна кампания за болни и бедни наши съграждани; „Спри! Преминава дете!“ – кампания за безопасност на движението на пътя в полза на децата от община Казанлък.

Радио “Вис виталис” е сред учредителите на Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори – АБРО през 1997 г. и е един от най-активните нейни членове в реализацията на проекти, национални инициативи и кампании. Управителят на МГ „Вис виталис”  няколко поредни мандата и в момента е член на УС на АБРО.

Радио „Вис виталис” е сред първите подписали Етичния кодекс на българските медии през 2004 г. и чрез АБРО – сред първите подписали Националните етични правила за реклама и търговска комуникация в Република България от 2009 г.

Радиото е носител на множество награди, отличия, дипломи, свидетелства, сертификати и грамоти от национални радиоконкурси и фестивали и от регионални структури и организации. Много са и благодарствените писма и поздравителните адреси от различни институции и организации от неправителствения сектор, в т. ч. и персонални за журналисти.

Животът, както звучи. Слоганът на радио „Вис виталис“ продължава ежедневно да се изпълва със съдържание, предназначено за многобройните му слушатели.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram