Премахват 54 незаконни къщи в „Лозенец“

54 незаконни къщи в старозагорския квартал „Лозенец ще бъдат съборени другата седмица, съобщи за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров. Постройките се намират между кв. „Три чучура-север“ и дерето, в близост палената няколко пъти през годините гора. Къщите е невъзможно да бъдат узаконени защото са в зелени площи. Част от тях дори били изградени в сервитута на дерето, уточни кметът.

Повече от година е била необходима на местната управа да извърви юридическата процедура до фактическото ликвидиране на тези къщи. „Когато издадохме заповедите за доброволно премахване никой от собствениците не се отзова, посочи кметът.

Обитателите на незаконните къщи дори обжалвали в съда и последвалите заповеди за принудително събаряне, но общината спечелила делата и заповедите вече са влезли в сила.

„Изчакахме да мине зимата и сега през април месец можем да преминем към премахване на тези постройки. Това е за информация на тези, които ще кажат, го правим предизборно, за да печелим някого. В същото време самото премахване е в отговор на тези, които казват, че не се работи по незаконното строителство, защото се ухажвал, едва ли не, някакъв електорат“, коментира още Живко Тодоров. 

Той уточни, че нито един от обитателите на тези постройки не е подал молба за настаняване в общинско жилище. След ликвидирането на тези къщи, предстои процедура по премахването на още 80 в кв. „Лозенец“, за които също е невъзможно да бъдат узаконени.

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram