„Да спрем 30-годишния преход към дъното“

Среща-дискусия на тема „Да спрем 30-годишния преход към дъното“ организират Сдружение„Солидарна България“ и Колектив за обществени интервенции на 11.04.2019 г.  (четвъртък) от 17:30часа в Дом на културата Арсенал в Казанлък.

С участието на: Ваня Григорова (Солидарна България и КТ „Подкрепа“), Страхил Делийски (Софийски университет „Св. Климент Охридски“), Огнян Касабов (Колектив за обществени интервенции) и други.

Фокус на срещата ще бъдат политическите решения и реформите в България, довели до изпадането на страната ни на дъното по почти всички ключови социално-икономически показатели. Какви са възможните краткосрочни и дългосрочни решения за справяне с бедността, неравенството и социалното разслоение и ниското заплащане за голямо мнозинство от работещите хора в страната?

Ще бъдат представени конкретни предложения за промени в законодателството – в данъчните закони и в Трудовия кодекс – които да бъдат в интерес на работещите хора. Ще бъдат изнесени официални данни за реалното разпределението на доходите, които опровергават мита за високата средна заплата.

Срещата в Казанлък е част от национална обиколка под мотото „Да спрем прехода към дъното“, в рамките на която ще бъдат посетени шест града в страната.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram