Данъци за стотици хиляди левове скатал от държавата депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев?

Борис Кърчев, за когото стана ясно, че е продал фирмите си на малоимотен преди да стане депутат от ГЕРБ, вероятно е укрил от властите данъци за стотици хиляди левове. Дружествата му първо са били източени по позната схема, а после прехвърлени на малоимотния Динко Динев от старозагорското село Християново.

Триото Кърчев-Байчев-Стоянов разпродават материалните активи на „Би Би Си Кейбъл“ ООД, Казанлък през 2015г. за почти 2 млн. лева. Но в края на годината едва не обявяват фалит. Това показват фирмените документи, публично достъпни в Търговския регистър.

Счетоводният баланс за 2015г. на „Би Би Си Кейбъл“ ООД, Казанлък със съуправител Борис Кърчев показва, че дружеството е на минус 189 000 лева. Същата година кабелната мрежа, собственост на фирмата, разпръскваща тв и интернет сигнал в Казанлък и околните села, е продадена за 1 920 000 лева. Продадени са и други активи. Дружеството вероятно е източено по класическа схема, като е прекарало милионните приходи през графата „други финансови разходи“, плащани „по договор“, без уточнение към кого и за какво.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Парите първо влизат, а после излизат за външни услуги.

През юни 2015г. купувачите на кабелната мрежа в Казанлък и няколко села „Интернет груп” ЕООД броят 1 млн. лева на Кърчев и съдружници, а „БГ Топ Мюзик” ЕООД дават 600 хил. лв., това показват фактурите.

Счетоводна експертиза разкрива, че осчетоводеният приход общо е в размер на 1 920 000 лв.

 

 

 

 

 

 

 

Първата фирма купува по балансова стойност и автомобилите на „Би Би Си Кейбъл“ ООД, за 4 650 лева по фактура.

През септември 2015г. Кърчевото дружество „Би Би Си Кейбъл“ продава и етажа с офисите си в Казанлък за 135 000 лева на „Богданов инвест“ ЕООД с управител Цветолин Богданов, според нотариалния акт.

В периода 1 май до 31 декември 2015г. „Би Би Си Кейбъл“ ООД декларира „други финансови разходи“ общо в размер на 1 409 362, 56 лева по договори, чието съдържание е неизвестно.

Те са напълно отделен разход, освен тези за амортизации, заплати, осигуровки, лихви и други разходи.

В счетоводната експертиза са изброени сумите от извънредния разход по месеци: за май „по договор“ са платени 119 162,16 лева, за юни – 373 950,14лв., за юли – 229 432,29 лв., за август – 270 806,09 лв., през септември – 339 134, 54лв., октомври – 42 195, 70 лева, ноември – 34 681,64 лв.

По този начин, предполага се, за да не платят данък печалба, Кърчев и ортаците му са пренасочили парите от продажбата на кабелната мрежа към неизвестни субекти.

В същия период са съкратени масово служители на „Би Би Си Кейбъл“ ООД – от 53-ма в началото на май месец, в края на октомври те са само четирима.

На практика „Би Би Си Кейбъл“ ООД след месец май 2015г. не осъществява дейност, но въпреки това плаща огромни пари за външни услуги.

Самият Борис Кърчев през октомври излиза от съдружието.

„Би Би Си Кейбъл“ в края на 2015г. дори декларира 189 000 лева счетоводна загуба. В баланса са видни тези 1 541 000 лева разходи за външни услуги, които вероятно са довели до преразхода.

Пак според отчета дружеството е оповестило, че през 2015г. не е осъществявало сделки със свързани лица. Преглед на свързаностите в Търговския регистър разкрива, че „Богданов инвест“ ЕООД  е всъщност преименуваната фирма на Кърчев и съдружници – „Би Би Си САТ“, където Цветолин Богданов е най-дребният съдружник. Те му я прехвърлят през септември 2015г., като излизат от нея, сменят името й, но ЕИК остава същия.

 

 

 

 

 

 

Именно „Богданов инвест“ купува етажа с офисите за 135 000 лева от „Би Би Си Кейбъл“ ООД, но преди това Кърчев и съдружниците му го инжектират финансово със заем от точно 135 000 лева. Няколко дена след това „Богданов инвест“ дава под наем въпросния етаж на „Би Би Си Кейбъл“.

 

 

 

 

 

 

 

Този имот е запориран от съда още през август 2015г. Въпреки това бъдещият депутат Кърчев и бизнес-компанията му осъществяват сделки с него.

Еектронно-съобщителната мрежа на „Би Би Си Кейбъл“ ООД в Казанлък и селата от почти 35 км, продадена през май 2015г. за 1 920 000 лева,е незаконна.

 

 

 

 

 

 

 

Тя не съществува нито в регистрите на ДНСК, нито на Община Казанлък. И двете институции потвърждават писмено, че не са издавали през годините разрешителни за изграждането на такава мрежа.

Какво точно са продали Кърчев и съдружници не е ясно. Предполага се, че въпросната мрежа е прокарана под и над земята нелегално.

Също толкова нелегално е ползвано и държавно трасе, обект от националната сигурност, за да бъдат закарани оптични кабели на „Тракия кабел“, собственост на Кърчев до влизането му в парламента, от Стара Загора до близки села, където депутатът и единия от съдружниците му имат вили, както вече разказахме в предходен материал.

Припомняме серията от материали, разкриващи „бизнес веруюто“ на Борис Кърчев:

Депутатът Кърчев премълча, че дължи пари и на НОВА ТВ и бТВ

Депутатът Борис Кърчев /ГЕРБ/ заграби незаконно обект от националната сигурност на страната

Още един депутат от ГЕРБ – Борис Кърчев, е прехвърлил своя фирма на малоимотно лице

Парламентарното харакири на депутата Борис Кърчев

След „фалита“: Г-н Кърчев, имате ли нужда от финансова подкрепа?

Ще пише ли Борис Кърчев като бъдещ депутат нови закони със задна дата?

Борис Кърчев, кандидатът на ГЕРБ за Парламента, с фирми-клонинги връща времето назад и печата неверни договори

Ето неистинските документи, съставени от Борис Кърчев, кандидата за депутат от ГЕРБ

Б.Кърчев /ГЕРБ/ цака и рекламна агенция с 600 хил.лв. Стреми се за депутат с борчове за стотици хиляди левове

Как целещият се в Парламента Борис Кърчев & компания продадоха на себе си имот под възбрана

Чичеков: „Би Би Си кейбъл“ откраднаха бизнес за милиони и си купиха индулгенцията и от ГЕРБ

Борис Кърчев се сили към Парламента след серия отблъскващи закононарушения

Господин Кърчев, ако ще ковете закони, започнете първо да ги спазвате!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram