Седмицата започва с дъжд

Днес над страната ще преобладава облачно време и на много места ще превалява слаб дъжд, в Северозападна България – слаб сняг. В централните и източните райони на Северна България ще има поледици. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и източните райони – временно и силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 3-5° в Северна до 10-13° на места в Южна България. През нощта срещу вторник, с преминаването на нов средиземноморски циклон, валежите от запад ще се активизират. С понижението на температурите на много места в Северна България и по високите котловинни полета на Западна, ще завали сняг, в останалата част от страната – дъжд.

Над планините ще бъде e облачно, на много места с валежи от сняг, под около 1200 метра – от дъжд. Ще духа силен, по билата бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 2-7°. Вълнението на морето ще е 3 – 4 бала. Температурата на морската вода е 6 – 8°.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram